Изхвърляте ли тиквените семки при приготвяне на тиква?
За съжаление повечето от нас го правят. Дали поради това, че почистването и печенето им отнема прекалено много време или просто не виждаме никаква хранителна стойност в тях, ние правим грешка . Те са една от добрите храни на природата.
- Пълни са с магнезий, а повечето хора са с магнезиев дефицит. Като един от най-важните минерали, той е отговорен за над 300 различни биохимични реакции, които са от съществено значение за правилното функциониране на тялото. 1/2 чаша тиквено семе съдържа 92% от дневния необходим прием на магнезий.
- Естествено увеличават тестостерона. Тиквените семки могат да направят чудеса за мъжкото сексуално здраве. Хранителните вещества, съдържащи се в семената от тиква, като витамини B, C, D, E и K играят много важна роля в поддържането на либидото. Освен това, тиквените семки са заредени с цинк, който е ключа за високите нива на тестостерон.
- Подобряват настроението. Тиквените семки помагат за подобряване на настроението, тъй като съдържат триптофан, който е необходим за производството на серотонин в мозъка.
- Използват се за борба с рака. Тиквените семки съдържат съединения, известни като кукурбитацини.Teса известни в борбата с рака и убиват различни видове ракови клетки.
- Помагат при безсъние. Триптофана, съдържащ се в тиквените семки, е аминокиселина, която помага за производството на мелатонин и серотонин, който е отговорен за цикъла сън-събуждане. По този начин консумирането на тиквени семки ще ви помогне да заспите по-лесно.
Така че, следващия път, когато разрежете тиква, не хвърляйте семките, a ги включeте в менюто си.