18 невероятно практични ползи от райската ябълка

0
1716

Това е един от любимите ми плодове от както се помня.  За съжаление, много хора се страхуват от този плод със стипчив вкус. Вие от тях ли сте? Опитвали ли сте го? Освен полезните свойства и невероятен ефект, които имат върху човешкото здраве, райските ябълки могат да се използват по много уникални начини за готвене, лечение и дори грижа за кожата.

Райската ябълка е позната сравнително от скоро – от средата на 19ти век като за пръв път е спомената в Китай. Скоро след това бързо се разпространява по целия свят.

Плодовете съдържат големи количества витамини, аминокиселини и антиоксиданти, които имат невероятен ефект върху човешкото тяло:

1.    Райската ябълка засилва имунната система. Съдържа голямо количество витамин А, С и каротин. Те имат позитивен ефект върху човешкия организъм, подсилват сърдечния мускул и зрението.
2.    Забавят стареенето. Те са чудесен източник на магнезии. Много хора не са наясно за важността на магнезия за нашите тела,а всъщност той може би се нарежда по важност веднага след кислорода, храната и водата. Магнезия активира над 300 различни биохимични реакции жизнено необходими за нашето здраве. Той е незаменим елемент който забавя стареенето.
3.    Намалява кръвното налягане.
4.    Предотвратява образуването на камъни в бъбреците
5.    Намалява стреса, депресиите и безсънието.
6.    Високото съдържание на калий подобрява мозъчната активност и физическата издръжливост.
7.    Благодаререние на голямото количество йод, което съдържат, райските ябълки са много полезни за предотвратяване на проблеми със щитовидната жлеза.
8.    Райските ябълки са богати на фосфор, калции и желязо, което ги прави чудесни за консумация от бременни жени.
9.    Фибрите и пектина помагат да се контролира апетита и нивата на кръвна захар.
10.    Помагат срещу хълцане
11.    Предотвратяват рак благодарение на съдържанието на антиракови субстанции – shibuol и betulinic acid
12.    Пълни са с антиоксиданти и са страхотни са за детоксикация
13.    Облекчават симптомите на диабета
14.     Намира приложение в готвенето, в салати или замразени вместо сладолед
15.    Райските ябълки се използват в Япония за производство на саке
16.    За приготвяне на маска за лице смесете една ябълка с един жълтък и лимонов сок.
17.    Репелент против насекоми. Миризмата на райската ябълка отблъсква насекомите. Може да се мажете или да оставите един плод в местата където се събират насекомите.
18.    Спасява ни от целулита. Една ябълка се смесва с утайка от кафе и се използва като ексфолиант на проблемните места. Процедурата се повтаря три пъти на седмица за около 3 месеца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here