14 лесни за отглеждане растения за начинаещи градинари

0
3155

Мислите ли си, че нищо не можете да отгледате във вашата градина? Опитайте с тези лесни за отглеждане семена и променете това възприятие! Отглеждането на собствени растения от семена е лесно. Ако сте опитвали в миналото, но без успех, дайте шанс на тези 14 семена тази година. Отглеждането на собствени растения от семена може да бъде по-евтино, отколкото купуването на разсад от градинския център и купуването на продукти от супермаркета.

7 храни, които лесно поникват от семена:
1. Фасул: бобовите зърна са вероятно най-лесните семена, с които да започнете във вашата градина.
2. Краставици: лесно е да се засадят на открито директно в почвата, когато температурата на почвата се затопли.
3. Репички: много подходяща култура, която да се засади в началото на пролетта, когато температурите са твърде студени за друго.
4. Моркови: друг лесен за отглеждане кореноплод за начинаещия градинар. Младите морковчета могат успешно да заменят пакетираните бейби моркови от супермаркета.
5. Маруля: отглеждането на марули, които можете да оберете за салати на етапа на листа е най-лесно за начинаещи градинари.
6. Тиквички: подобно на краставиците, семената на тиквичките могат да се сеят директно в почвата.
7. Босилек: вероятно най-лесната билка, която да започне да расте във вашата градина. Има богат избор на сортове с интересни аромати, идеални за приготвянето на домашно песто.
Засаждането на само няколко от тези растения ще повиши доверието ви в способността ви да отглеждате своя собствена храна. Когато стартирате вашите собствени растения от семена, ще знаете точно какво се е случило в процеса на приготвянето на храната ви. Ще можете да бъдете сигурни, че не са използвани вредни химикали за да порасте това, което слагате в чинията си.

7 едногодишни цветя, отглеждани лесно от семена:
Цветята не само разкрасяват вашия дом. Една успешна градина се нуждае от опрашители. Примамете опрашители за вашите зеленчуци и билки, като засадите семена от тези лесни за отглеждане цветя.
1. Слънчогледи: вероятно най–лесните едногодишни, с които да започнете във вашата градина. Слънчогледите не обичат пресаждането, така че засадете семената директно в почвата, където искате те да растат.
2. Макове: посейте ги директно в бедна почва по време на хладно и дъждовно време, за да покълнат семената.
3. Циния: това издържливо едногодишно цъфти в разнообразие от цветове. Може да понасят сухи и горещи условия.
4. Метличина: цъфти в очарователни бели, розови, сини и лавандулови цветове. Расте добре в бедна почва и сухи градини.
5. Невен: класическо, лесно за отглеждане растение, без което не трябва да бъде нито градина. Цъфти в разнообразни цветове и оттенъци на жълто и оранжево.
6. Клеоме – цвете паяк: ако искате да се радвате на пъстра градина, то задължително трябва да засадите в нея и цветето клеоме. Това градинско растение има интересна форма на цвета, поради което е познато още като цвете паяк.
7. Латинки: цъфтят в най-разнообразни цветове. Листата могат да бъдат от зелени до сини и пъстри. Листата, цветовете и семената на растението са годни за консумация.
Освен привличането на опрашители, най-голямата полза от отглеждане на свои собствени цъфтящи растения е, че имате жив флорален магазин точно пред вратата си. Можете да наберете и аранжирате свои собствени букети през целия сезон, да раздадете на приятелите и семейството си, вместо да купувате скъпи цветя, които са били отглеждани в други държави и доставяни по целия свят.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here