Препоръки при закупуване на работно облекло

0
290

Ако погледнете който и да е трудов колективен трудов договор, ще видите, че в раздела му, посветен на „Безопасност, здраве и превенция на професионалните рискове и околната среда“, можете да прочетете клауза, свързана с работното облекло.

След като работодателите и синдикатите съгласуват правилата за еднаквост, те се включват в трудовия договор. С подписа си работодателят се съгласява да осигури на работника подходящо облекло и да го носи на работното място. 

Първото нещо, което трябва да направите, е да знаете задълбочено какви изисквания установява вашият колективен договор по отношение на униформите на служителя, и дали има разграничения по сезон (студено / горещо).

Следващото нещо, което трябва да се прецени, е дали фирмата изисква стандартно работно облекло, което може да се избере от онлайн каталог. Или ако искате да го персонализирате.

След като обемът на облеклата, които трябва да бъдат доставени, е известен, ако искаме стандартно облекло или специални униформи и нужди от персонализиране, е време да се свържем с компаниите за работно облекло, за да получим оценки.

Купуването на работно облекло не е нещо, което може да се направи с лека ръка. Поради тази причина е силно препоръчително да се свържете с търговски представител на компанията, който може да отговори на всички въпроси. Уебсайтовете на тези компании имат приложения, които ви позволяват виртуално да правите определени персонализации на цветове и материали. Те дори ви предлагат възможността да ви изпратят мостри на различни облекла в техните различни качества.

Много е важно всяка една от дрехите да се адаптира към  работата, осигурявайки комфорт и стил. Поради тази причина не трябва да изпускаме от поглед материалите, размерите, цветовете.

Предоставяйки също така съвети за грижа и поддръжка на облеклото на вашите служители, вие ще осигурите дълготрайна инвестиция, която помага за изграждане на осведоменост за марката и запазва безопасността на служителите.

Източник: онлайн магазин за работни облекла

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here