Особености и предимства на трислоен паркет

0
1806

Една от разновидностите на паркетното покритие е трислоен паркет. Той е направен от естествен дървен материал и е подходящ за жилищни помещения и за места, където натоварването не е прекалено голямо.

Трислойната дъска е готово покритие, за което не е нужна никаква манипулация. Не се налага боядисване, лакиране или шлифоване. При поставянето не е нужно залепване, а може просто да се постави на пода. Това е свързано с факта, че всички необходими манипулации се правят преди продажбата от самия производител.

Трислоен паркет се отличава с редица предимства. Поставянето му е много бързо – 10 пъти по-бързо в сравнение с обикновения. Абсолютно лесен монтаж, което рядко се среща при подовите покрития. Така също не трябва да се игнорира удобството на самия процес на поставяне. Той протича без прах, мръсотия, почти безшумно и чисто. Обикновените паркети се налага да се обработват допълнително след поставянето им. Когато става въпрос за трислойна паркетна дъска, ситуацията е друга – тя е обработена в производствения процес с автоматични системи, което подобрява качеството в пъти.

По наименованието е ясно, че това подово покритие е направено чрез съчетаване на три слоя. Всеки от тях е направен от различен материл и има определена функция. Строежът на такава конструкция е обмислен до последния детайл.

Долният слой е от иглолистна дървесина, а средният се явява основа на трислойната дъска. Той се състои от иглолистни летви, които са раположени перпендикулярно на външния слой. Дебелината му е около 8 мм. Третият слой е изработен от раличен вид дърво. Това е горния слой, който определя красивия вид на покритието.

Особеността на структурата на трислоен паркет не позволява да се страхувате от такива негативни фактори като рязка промяна на температурата в помещението, както и влажността на въздуха. Вероятността от образуване на драскотини, издувания или напуквания е сведена до минимум.

Трислоен паркет се разделя на различни подвидове в зависимост от вида на дървесината, от която е произведен. От това зависи неговия външен вид, цвят и продължителност на ползване. При избор на трислоен паркет трябва да се отнесете с особено внимание към всеки детайл, за да направите своя правилен избор, да реализирате целта си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here