Практични съвети за избор на дамска блуза

0
364

Блузата е един впечатляващо женствен елемент от гардероба на всяка дама, който умело подчертава нейната елегантност и красота. Модерната блуза е част както от бизнес костюма, така и предпочитан за всеки друг повод, било той официален или не чак толкова.

Тази година дизайнерите ни предлагат богат набор от дамски блузи, издържани в супер ефектни цветове и текстури. Модерните дамски блузи са доста оригинални и разнообразни по отношение не само на силуета, но и що се отнася до материалите на изработка.

Така че, нека сега да обърнем по-специално внимание на критериите за избор на блуза.

Материи и цветове

Ако търсите да си купите блуза, която да е подходяща за съчетание с бизнес костюм или пък да е удобна за ежедневно носене на работа, съветваме ви да изберете естествени материи, които едновременно с удобството си, запазват и красивия си външен вид през целия ден, тоест не се мачкат. Това е особено важно, ако прекарвате повече време в офиса.

Колкото до цветовете, тук също следва да бъдете внимателни и да предпочетете дискретни цветове и само с лек декоративен ефект. Избягвайте твърде ярки цветове, както и блузи надписи, които може да се окажат неприемливи за работа в офиса.

За по-специални поводи ви препоръчваме да си купите блуза, изработена от сатен или естествена коприна, които ще изглеждат страхотно на вечерна светлина.

Ако сте на романтична среща, можете да се спрете лека полупрозрачна блуза, която е сигурно, че ще подлуди избраника  ви.

Как да се справим сред огромното разнообразие от модели дамски блузи? 

Когато избирате модел дамска блуза, препоръчваме първо да обмислите къде ще я носите. Блуза, която лесно би се вписала в бизнес стила, трябва да има строг силует, да не е претенциозна и твърде шикозна /пример за това е асиметрията – много модна, но не на всякъде е „на място“/. Женските бизнес блузи се доближават много до мъжките модели, само че са с по-нежен силует.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here