Правилното решение е смяна на щрангове

0
1529

С времето проблемите, предизвикани от металните щрангове в старите жилищни кооперации се увеличават. Това налага смяна на щранговете, за да се осигури нормално действие на всяка една от системите за топла и студена вода, за отпадните води и за отоплението.

Както е известно щранговете в жилищните сгради са обща собственост и за тяхната поддръжка отговорността е на всички. При наличие на толкова проблеми по всяка от системите крайно наложително е да се подновят тръбите. Не трябва да има различно мнение по този въпрос, защото смяната на щранговете ще осигури спокойствие и комфорт във всеки един дом от кооперацията. Оправдания от вида на няма пари или време са напълно излишни. Нека този, който смята, че не може да задели нужната сума за такъв ремонт си помисли как би се справил с едно наводнение. Тогава разходите ще бъдат много повече за да възстанови нанесените щети не само в собственото жилище, а и в съседите.

При поставяне на новите тръби ще се намалят сметките за вода, а качеството ще се подобри. Няма да се налага отпушване на канали, защото отпадните води свободно ще се оттичат по новия канализационен щранг и отпадъците няма да се задържат. Обикновено се ползват полипропиленови тръби, които не корозират и това им гарантира дълъг срок на ползване. Гладката им повърхност не позволява да се задържат отпадъците от отпадните води. Леки и удобни са за работа. Като недостатък може да се посочи, че се нуждаят от много добра шумоизилация, докато при металните тръби това не се налага.

Няма как рано или късно всеки да не сигне до извода, че смяната на щрангове е неизбежна. Необходимо е навреме да се направи тази смяна, за да не се задълбочават проблемите. Всяко едно отлагане в бъдеще е свързано с риск, който може да струва много повече, отколкото смяната на щранговете.

За да сте спокойни за собствения си имот, не отлагайте смяната на общите тръби и си осигурете безпроблемно движение на водата от абонатната до последния етаж. Инвестирането в смяна на щрангове е инвестиция за вашето спокойствие.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here