Почистване на мухъл: 4 основни метода за борба с опасните плесени

0
1288

Мухълът може да превърне всяко жилище в неуютно и неприветливо място, което е опасно за здравето ви.

Ако мухълът не беше толкова вреден за обитателите на дома, усилията ни отново щяха да са насочени в борба с него, защото е крайно неприятен, с лош мирис и създава ужасно неприветлива среда. Предвид всичко изброено трябва да знаем с какъв враг си имаме работа и кои са основните методи да го държим далеч от жилището си.

Помнете – веднъж появил се, той със сигурност ще се опита да се докопа до помещенията ви всеки следващ път, войната с него е неравна, но в никакъв случай не е обречена.

Ето кои средства са популярни със своята ефективност, когато говорим за почистване на мухъл:

  1. Класика в жанра

Стандартната белина я познаваме всички и тя определено е хит, който и до днес намира приложение при разпространението на плесени. Третирайте зоните внимателно с нея, не прекалявайте с количествата и поставяйте маска задължително.

На опаковката й е изписана препоръка за разреждане с вода и как се използва, за да не си навредите. Тя е доста агресивен препарат и затова следвайте професионалните съвети.

  1. Съвременна дезинфекция

Малко по-модерна е кислородната вода, която навремето капехме по косата си, за да я изсветляваме. Заради силно дезинфекциращите си свойства тя е чудесна срещу наличието и появата на мухъл.

Отново трябва да подходите внимателно при употребата. Подгответе си разтвор, разреден с вода и пръскайте засегнатите участъци. Когато повърхността изсъхне добре, почистете допълнително с леко влажна, памучна кърпа.

  1. Вентилация

В банята, тоалетната или кухнята има повече влага и при нужда трябва да монтирате вентилация, особено в банята, където парата е непрекъснато и ежедневно явление.

В повечето нови апартаменти те вече са част от задължителното оборудване за зоната за къпане. Обърнете внимание на мощността и на необходимостта от решетка в долната част на вратата, за да може въздухът да циркулира в правилна посока и да се засмуква навън.

  1. Влагоабсорбатори

Както споменахме, чистенето на мухъл не е лека задача, никой не е казал, че ще бъде и евтина. Често се изисква инвестицията в уред за абсорбиране на влагата, защото само така излишните количества ще бъдат отстранени навреме и качествено, за да не се стига до задълбочаване на проблема.

Проучете параметрите на машината, която избирате, за да сте спокойни, че отговаря на нуждите на жилището ви и ще постигнете максимална ефективност.

С това проветряването не отпада като задължение, правете го през всеки от сезоните и не допускайте влошаване на качеството на въздуха.

А ако мухълът е плъзнал на голяма площ в дома ви, заявете професионално почистване от Reflex-m.