Поставяне на вътрешни и външни щори

0
613

Щорите са много популярни в целия свят, защото те са добри в предпазването на домовете от силните лъчи на слънцето. Интериорният дизайн, свързан с формата на прозорците е поле, с чиито граници може да се експериментира безкрайно. За производството на щори в наши дни се използват алуминий и пластмаса, а що се отнася до первазите мраморът и керамиката все по-често заместват дървесината.  Щорите контролират потока от светлина и въздух в стаята. Обикновено те се правят с вертикални или хоризонтални ленти и могат да бъдат както вътрешни, така и външни.

Вътрешните щори обикновено се изработват от алуиминий или пластмаса и осигуряват допълнително уединение на собствениците на жилища. Те са трайни и намаляват цената на електроенергията. Те представляват рамки със симетрично подредени летви.  

Външните щори обикновено са дървени, алумниеви или плантационни. Те се монтират извън прозореца и осигуряват защита на неприкосновеността на личния живот, както и защита от вредните ултравиолетови лъчи. Плантационните щори са универсални, широко използващи се външни капаци, а ламелите са летви, които изграждат рамката на прозореца. Екстериорните щори са отличен изолатор и можете да фиксирате или регулирате ламелите.

Изборът между прозорци и щори е въпрос на вкус за собствениците на съвременни жилища. Някои функционални разлики между тях могат да помогнат в избора на купувача.

Щорите са вариант на неподвижни пердета и се предлагат с механизъм, който ги регулира. Обикновено той се състои от приспособление, което е прикрепено към ламела и повдига и затваря щорите чрез завъртане. Щорите осигуряват желаното ниво на личен живот на собственика на къщата. Те могат лесно да се почистват и събират минимален прах в сравнение с традиционните пердета и завеси. Щорите, също така, предлагат високо ниво на контрол върху светлината, която влиза в помещението. Щорите могат да потъмнят стаята по-ефективно от пердетата и завесите. Те се предлагат в богат спектър от цветове цвят, стилове и текстури. Ръчните ролетни щори ще отговарят на вашия вкус и дизайн. Щорите са изключително адаптивни и са изработват така, че да издържат много години.

Пердетата и завесите са изключително достъпна опция, която е доста функционална. Те ви позволяват да контролирате количеството светлина, което влиза в помещението. Прозоречните материи контролират температурата, отстраняват отблясъците и предпазват мебелите и тапицериите им от вредните UV лъчи, които могат да предизвикат тумори и рак. Пердетата и завесите за прозорци лесно допълват всеки декор. Като цяло те са по-евтиният избор и ви помагат да поддържате добро ниво на неприкосновеност на личния живот.

Източник: Ремонтира.BG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here