На какво се дължи популярността на куриерски услуги

0
1766

Почти всеки е запознат с някоя от следните ситуации – трябва да обикаляте из големия град за да оствите документи, а после още часове да чакате за подписи от получателя или вие необходимо да представите срочно договор на хартия в компания, която е извън вашето населено място. Може и да ви се налалага да разнесете няколко подаръка или покани на различни адреси, а вие не разполагате с нужното свободно време.

В най-тържествения момент желаете да зарадвате любим човек с букет цветя или подарък, но присъствието не може да се осъществи поради неотложни ангажименти. Собствениците на онлайн магазини няма как да се срещат с всеки клиент и да му дадат заявената стока. За всички тези ситуации и още много други решението е куриерски услуги.

Фирмите за куриерски услуги се появиха на пазара на труда именно заради необходимостта от тях. Всяка ваша пратка, независимо от нейното тегло или размер ще бъде доставена на получателя в определеното време. С чупливите предмети куриерите се отнасят много внимателно, ще запазят тортата във вида, в който я изпращате, а цветята ще бъдат свежи. Документите ще бъдат в определения час при партньорите, а парите няма да се изгубят.

Хората и бизнеса предпочитат куриерски услуги по редица причини:

  • гарантирана доставка в определения срок;
  • ясни и приемливи цени, разнообразие от тарифи;
  • удобство – не е необходимо да чакате за оформяне на документи – те са подготвени, а вие трябва само да ги подпишете;
  • съхраняване на пратката, безопастност при превоза му;
  • възможност да получите допълнителни услуги.

Куриерските служби предлагат и допълнителни услуги, които да подобрят нивото на обслужване на клиентите и самия процес на доставка да бъде по-безопасен. Предлага се застраховка на товара, с което се гарантира компенсация при повреда или загуба. Специална опаковка за чупливи или ценни предмети, за да се запазят в изпратеното състояние.

При изпълнение на доставката от куриерски услуги получателят подписва документ, с който се доказва, че пратката е получена. Това е от голямо значение за подателя, защото в някой момент може разписката да се ползва като доказателство.

Като се има предвид написаното по-горе става ясно защо куриерски услуги са толкова разпространени.