Повдигни духът си и продължи с търсенето и намиране на работа

0
413

В тази статия ще намерите два важни съвета от специалисти, върху които е добре да се замислите. Те определено ще ви бъдат полезни. Ето ги и тях:

  • Намерете причина да бъдете щастливи

Ако чувствате, че сте обезсърчени от неуспехите и предстои още едно интервю, създайте си добро настроение преди него. Едва ли забележимата депресия ще ви помогне да направите добро впечатление на среща.

Поглезете се с нещо, което обичате, което обикновено ви дава сила, като опция – интересен нов или любим стар филм, разходка, спорт или нещо вкусно. И не се колебайте да поискате подкрепа от близки хора, в трудни ситуации е много важно да почувствате, че не сте сами. Приятен разговор с приятели ще ви покаже, че трудностите в процеса на търсене на работа са познати не само на вас – със сигурност някой ваш близък вече е преминал през това неведнъж. Определено ще се почувствате добре. Не се колебайте да вдигнете телефона и да се срещнете с човек, който може само да ви зареди с разговора си.

  •  Улеснете интервютата

Опитайте се да гледате на всяко интервю не като на среща, за да решите съдбата си, а като обучение за вашите умения за комуникация и самопрезентация, както и като полезно запознанство. Първо, това ще ви накара да се тревожите по-малко. Второ, това е наистина полезна тренировка. Трето, опознаването на работодателя и потенциалния лидер може да бъде полезно за бъдещето ви, дори този път работата да не се получи и да не ви удобрят. Професионалният кръг обикновено е доста тесен, освен това работодателите помнят добрите кандидати с поглед към бъдещето, ако избраният финалист по някаква причина не остане във фирмата или се отвори подобна свободна позиция. С една дума, дори в случай на отказ, в никакъв случай не сте си губили времето.

Източник: Намери Работа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here