Най-добрите идеи за дизайн на шкафове за баня, които ще преобразят стаята ви

0
380

Изберете качествени материали

Когато избирате дизайн на шкафове за баня, трябва да помислите за вида на материалите, използвани за създаването им. Най-добрите шкафове са изработени от трайни материали като дърво и метал, за които е известно, че издържат във времето. Можете да намерите и шкафове, изработени от пластмаса и други материали, но те може да не са толкова издръжливи. Ако планирате да използвате шкафа си за тежки предмети, трябва да изберете по-здрава конструкция като дървена. По този начин шкафовете ви ще могат да издържат на тежестта на предмети като бутилки и сапуни, без да се напукат или счупят с течение на времето.

Обърнете внимание на цвета и дизайна

Цветът и дизайнът на вашия шкаф за баня ще допринесат значително за цялостния облик на помещението, затова трябва да го обмислите внимателно. Намерете дизайн, който да съответства на стила на вашия дом, например традиционен или модерен мотив. Можете също така да намерите дизайн, който да съответства на осветителните тела за баня и другите ви аксесоари. Изберете цвят на шкафа, който се съчетава добре с останалата част от стаята, за да създадете балансиран вид. Ако имате малка баня, можете да използвате смели цветове, за да направите пространството визуално по-просторно и привлекателно.

Инсталирайте плъзгаща се врата, ако има достатъчно място

Не всички бани разполагат с достатъчно пространство, за да добавят отделен шкаф за тоалетни принадлежности. Ако случаят с вашето помещение е такъв, можете да инсталирате плъзгаща се врата на съществуващите вградени шкафове или да спестите малко пари, като ги замените с по-малки плъзгащи се чекмеджета. Без значение какъв тип шкаф ще изберете, можете да монтирате врата, за да поддържате артикули като тоалетни принадлежности и гримове организирани и достъпни.

Поставете рафтове над тоалетната и до мивката

Ако разполагате с място над тоалетната, можете да монтирате рафтове, на които да съхранявате тоалетни принадлежности, кърпи и други предмети. Така ще ги направите лесни за намиране и удобни за използване, когато имате нужда от тях. Можете също така да добавите рафтове до мивката, за да съхранявате предмети като гримове, четки за зъби и четки за коса. Така няма да ви се налага да се навеждате или да протягате ръце за тези предмети, което ще ги направи още по-удобни.

мебели за баня

Добавете стенни куки за кърпи и халати за баня

Ако разполагате с малка баня и ограничено пространство за съхранение, можете да създадете допълнително място за съхранение, като монтирате стенни куки за кърпи и халати за баня. Изберете дизайн, който да се съчетава с останалата част от банята, за да избегнете претрупаната визия. Стенните кукички са чудесен начин да добавите място за съхранение, без да се налага да купувате или монтирате нов шкаф.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here