Най-добрата материя за бебешко спално бельо

0
425

За да се подреди добре мястото за спане на бебето и да му се осигури максимален комфорт по време на сън и почивка, е необходимо да се подходи много внимателно към избора на спално бельо. То трябва да е с перфектно качество, да има приятно тактилно усещане, да отговаря на всички изисквания за безопасност, както и да е избрано в правилния размер.

Когато избирате материал, следва да се ръководите от следните критерии:

  • Хипоалергичност  – по-добре е да изберете естествена тъкан, тъй като синтетичните влакна могат да причинят алергична реакция.
  • Комфорт – тъканта трябва да е здрава, устойчива и нежна на допир.
  • Екологичност – спалното бельо не трябва да съдържа токсични багрила и вредни химикали.
  • Въздухопропускливост – спалното бельо трябва да е добре въздухопропускливо, за да се създаде комфортен микроклимат.
  • Лесна поддръжкабебешкото спално бельо се пере често, така че материята следва да издържа на многократно пране, без да губи цвета и формата си.

Най-подходящият вариант за бебешко спално бельо е памукът. Този естествен материал е актуален както през зимата, така и през топлите месеци, перфектно абсорбира излишната влага и създава идеални условия за почивка и сън. Най-мекият материал за детско спално бельо е фланелът, който е много популярен. Притежава всички предимства на памучен материал, невероятно мек е и оставя много приятни усещания при докосване.

Размери на бебешкото спално бельо

Преди да закупите комплект, който ви харесва, трябва да обърнете внимание на размерите. За малко дете, спалното бельо трябва да е с размери 110х140 см, а калъфката за възглавницта – 50х40 см или 50х60 см. За децата в училищна възраст изберете спално бельо за легло с размери – 215х145 см и 70х70 см за калъфката. Не е желателно да купувате спално бельо „в перспектива“, тоест в по-големи от необходимото размери, тъй като има опасност това да причини на детето дискомфорт и да развали добрия му сън.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here