Можете ли да се оттеглите от договора за заем?

0
384

   Можете ли да се оттеглите от договора за заем? Да. Процедурата за отказ е много проста. Проверете как да го направите и колко време имате.

  Оттеглянето от договора за заем е портал за хората, които са взели решение твърде бързо, за да поемат сериозно финансово задължение на своите плещи. Процедурата по оставката на заема не е нито сложна, нито обременяваща. Вижте как да го направите. Имате 14 дни за това!

Може ли договорът за заем да бъде прекратен и до кога?

  Ако сте изтеглили банков заем, имате право да се оттеглите от договора за заем в рамките на 14 дни от датата на подписването му, без да посочвате мотиви за такова решение.

   Разбира се, двуседмичният период трябва да се счита за минимум, както е предвидено в закона. Банката може да удължи това време, за което трябва ясно да Ви информира в съставения договор за заем. Затова прочетете внимателно договора, преди да го подпишете.

Как да се оттегля от договора за заем?

  За да анулирате заема, трябва да подадете специално извлечение в банката. Можете да направите това както чрез лично посещение на съоръжението, така и чрез пощенска доставка.

  При подписване на договора за заем заемодателят е длъжен да приложи към него готов модел на писмото за отказ, който да улесни евентуалното отмяна на задължението.

Последици от оттеглянето от договора за заем

  Ако се оттеглите от договора за заем в рамките на определен период от време, не е нужно да се притеснявате за каквито и да било последици от това. Банката няма право да Ви начисли каквато и да е санкция или комисионна за това.

  Като лице, което се оттегля от договора, вие сте длъжни да платите всички лихви, натрупани в периода, когато реално сте използвали средствата от заема. Разбира се, вие също имате задължение да върнете цялата сума, дължима на банката.

  Регламентите ви дават 30 дни от датата на подаване на декларацията за оттегляне от договора за заем, за да изпълните този вид формалности. Банката може също да изисква възстановяване на някои направени разходи, като нотариални такси.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here