Кредити без формалности – какво си струва да знаете за тях?

0
424

   Изискванията, които банките поставят пред своите кредитополучатели, често могат да се окажат твърде голямо предизвикателство. В много случаи потенциалните клиенти ще бъдат уволнени от банката с разписка. Дали се дължи на ниска кредитоспособност, отрицателна кредитна история или, например, включване в списъка на длъжниците (например в Националния регистър на длъжниците). В този случай някои хора със сигурност ще обмислят да се обърнат към заемни компании, които предлагат заеми без формалности. Какво си струва да знаете за тях? Наистина ли  заем без документи не ги изисква?

  Често срещаното изискване да се предостави на банката удостоверение за доход от работодателя е мъка за много хора, кандидатстващи за заем. Това е необходимо от съображения за сигурност, но не може да се отрече, че може да бъде разочароващо и също така да направи целия процес значително по-дълъг. Не е необходимо да предоставяте никакви сертификати, нямате нищо против лоша история в Бюрото за кредитна информация, ниска кредитоспособност или присъствие в списъка на длъжниците – така се рекламират различни кредитни компании.

  В повечето случаи се оказва, че тези обещания са изпълнени и дори хората в много тежко финансово състояние са в състояние да получат средства от тях. Радост е, че ще ни бъде отпуснат заем без сертификати въз основа на собствения ни отчет за доходите.

   Разбира се, трябва да е вярно, но никой няма да го провери при нашия работодател. Това ще ви спести много време и нерви. Кредитните компании са наясно, че техните клиенти се грижат за удобството и бързото разрешаване на техните финансови проблеми.

   Нищо чудно, че заем без документи предлага почти всяка парабанка. Благодарение на това има много предложения за заем, от които можете да изберете най-доброто. Целият процес на теглене на такъв заем може да се извърши онлайн, често дори за няколко минути. Така че няма да е необходимо да се събират документи като гореспоменатото удостоверение за доходи, но също така, например, банкови извлечения.

Наистина ли не се изискват заеми без формалности?

  Определено количество формалности просто не могат да бъдат пренебрегнати, когато става въпрос за  заеми на пари. Трябва обаче да се отбележи, че в момента компаниите за заеми са го ограничили до абсолютен минимум. Обикновено всичко, което ще трябва да направим, е да попълним кратък и четлив формуляр. Ще ни трябват личните ни данни и  желаната сума на заема, може също да зададем въпроси относно доходите си или цялостното си финансово състояние. Също така е необходимо да потвърдите самоличността си. Това е трудно за оплакване, като се има предвид, че в противен случай би било лесно да се представяте за някого и да получите заем за вашите данни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here