Как да станете домоуправител

0
1300

Ако сте решили да ставате домоуправител, трябва да сте наясно с отговорността на тази задача и естествен трябва да сте човек воден от добрината, защото е известно, че тази работа не се плаща. По принцип може да ви е доста трудно, а може да ви е по-леко. Тава зависи от комуникативните ви умения и уменията ви да решавате проблеми в напрегнати дори ситуации. Нужно е също да сте с разума си на здравомислещ човек, което означава да не сте прекалено млад, нито човек на възраст. Също така трябва да сте човек от кооперацията, който се разбира с всички или поне с повечето от живущите, за да станете домоуправител.

Няма значение дали сте мъж или жена трябва просто да умеете да съчетаете добре личните си ангажименти и отговорности с тази задача. Препоръчва се да нямате много отговорности вкъщи, за да не се изнервяте и натоварвате допълнително. За да сте домоуправител, вие трябва да сте спокоен лесен за провеждане на диалог, а понякога и на спор човек. Трябва да сте подготвени, че понякога не всички ще са настроени добре към вас от блока и ще е нужно да намерите по някакъв начин път към тях. Това ще е може би най-голямата ви пречка, но трябва да запазите самообладание и ще се справите.

В опасни ситуации на земетресение, пожар и т.н. трябва да се погрижите за безопасността на всички. Това не означава да рискувате живота си, но ако действате бързо и не изпадате в паника, и това няма да е много сложно.  Една от отговорностите на домоуправителя е да събира навреме наемите, а ако трябва да се закупи или ремонтира нещо общо, да събере парите по равно от всички в даден срок. Нужно е и да следите да няма счупени прозорци, заяждащи врати и развалени асансьори в блока ви.

Сами cе убедихте, че не е лека задача, но е много благородна и даже може да ви стане интересна. Ако доброволно сте решили да сте домоуправител, това е много хубаво, защото в днешно време не се случва често. Само трябва сега да ви одобрят останалите живущи в кооперацията и всичко ще бъде във ваши ръце.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here