Как да инсталираме вертикални щори

0
1704

Този вид щори най-често се използват за покриване на плъзгащи се стъклени врати или по-големи от стандартните прозорци. Най-важното решение, което ще се наложи да вземете при закупуването на тези изделия, е дали ще ги монтирате вътре в рамката на прозореца или вратата или върху скобите извън нея. Както разбрахте има два начина за монтирането на вертикалните щори и тук ще ви дадем съвети и насоки за поставянето им на желаното от вас място.

Използвайте молив, за да начертаете правилно разстоянието върху рамката, на което да поставите скобите. Трябва разстоянието да е 3 инча. Пробийте четири дупки, които ще използвате за винтовете за закачане на скобите. Поставете скобата на мястото, което сте ѝ определили, сложете винт в първия ѝ отвор и почукайте леко с чук, за да оставите маркировка. Направете още една с втората дупка и повторете тази стъпка с втората скоба. Готови сте да прикрепите скобите към вътрешната рамка.

Позиционирайте ги правилно според начертаните маркировки. Може да помолите за помощ някой, който да държи скобите, докато закрепвате винтовете. Поставете релсите на вертикалните щори в скобите, като  закачите предния край в щипката и след това повдигнете задния край, докато щракне. И дойде финалния момент.  Остава само да прикрепите и самите щори за релсата и ето готови сте и сте в безопасност от слънчевата светлина.

Ако не знаете как да закрепите самите вертикални щори, няма място за притеснение и паника, сега ще ви дадем указания и за това. Издърпайте шнура, за да разпределите правилно разстоянието, на което ще сложите всяка една от щорите. Завъртете дръжката така, че да видите прорезите. Вземете една по една щорите и ги натиснете с дупката нагоре в процепа, докато се хване в дупката. Така постепенно закрепете всяка част внимателно, докато получите цялостния резултат. Само трябва да се уверете, че всички са поставени правилно и в една и съща посока спрямо първата. Но ако случайно има разминаване, вертикалните щори се откачат лесно и можете отново да ги наместите, докато отстраните различията. Посоката им въобще не е от значение, вие определяте каква ще бъде тя според вашия вкус.

Като за последна стъпка ви съветваме да тествате изделията чрез отваряне и затварянето им. Ако всичко е изправно, изненада, вие имате вертикални щори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here