Как да изберем пиано за начинаещи

0
759

Когато едно дете започне да ходи на уроци по пиано, загрижеността на родителите закупят такова става очевидна. Кое ще бъде най -доброто пиано за нашите деца в ранните етапи на тяхното обучение? Разбира се, не е задължително бебето да започне с роял или дори с изправено пиано. От друга страна, има и голямо разнообразие от опции, които могат да имат, като не е задължително най-достъпните като цена да са най-удобни. Важно е да се преценят няколко аспекта, за да се вземе добро решение за марка, цена, качество и дългосрочно обслужване.

Какви елементи трябва да има едно начинаещо пиано?

То трябва трябва да има следните атрибути:

Можете да разчитате на малкото разширение на клавиатурата от 5 или 6 октави. За разлика от акустичните пиана, чиято дължина е 7 октави.

Клавиатурите за начинаещи често нямат естественото тегло на клавиша. Същото е и предимство за малки деца (3 и 6 години).

 Много е важно вашето първо пиано да има чувствителност на клавишите. Тоест, те имат качеството да правят силни и меки интензитети.

Много от пианата за начинаещи имат добра банка от звуци, както и малък дисплей, който показва името и височината на нотите.

Някои от аксесоарите ще трябва да се получат отделно. Придобиването на подходяща основа и пейка за пиано ще благоприятства практиката на ученика с добра позиция.  

 Като важна бележка към предишните точки, изборът на среден/висок клас клавиатури като Yamaha или Casio е добър вариант, така че инвестицията да продължи няколко години. Както и проектиране на подходящо място вътре в къщата, с добро осветление и далеч от суматохата на домакинската работа. 

Изучаването на пиано е дисциплина и следователно отговорност. Музикалното развитие на ученика представлява ангажимент с родителите и учителя. А наличието на добро пиано за изучаване е решението ученикът да се развива с креативност и изразяване.  

Източник: music-store.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here