Как да изберем най-добрите образователни играчки – ръководство за родители

0
587

Играчките са предназначени да се играe с тях, но те също могат да насърчават умения, които са жизненоважни за развитието на вашето мъниче.

Като родител, една от най-възнаграждаващите части от гледането на децата ни как растат е да ги видим как се учат и развиват като хора, така че защо да не изберете най-добрите образователни играчки и да гледате това всеки ден?

С толкова много възможности за избор на налични играчки, това ръководство ще ви помогне да изберете най-добрите за подпомагане развитието на вашето дете.

Изберете играчки, които отговарят на интересите и способностите на вашето дете

Вашето дете трябва да се заинтересува от играчка, преди да играе с нея, така че се уверете, че сте избрали играчки, които са подходящи за възрастта и такива, които отговарят на интересите на детето ви. Първоначално това може да е подход проба-грешка, но скоро ще видите от какво се интересува най-много вашето дете. След това можете да съпоставите играчки по съответния начин, като кубчета с азбука, ако детето ви обича да строи, тъй като това ще помогне за развитието му с букви и звук разпознаване. Отново се уверете, че играчките, които избирате, са подходящи за възрастта, тъй като искате те да предизвикват детето ви, без то да се отегчи.

Търсете играчки, които насърчават евристична игра

Евристичната игра е сетивно изследване на „предмети от ежедневието“, което е много полезно за развитието на децата. Можете да популяризирате същия тип игра чрез видовете играчки, които изберете, просто се уверете, че те са отворени и могат да се използват по различни начини. Играчки като строителни блокове или тухли и материали за изкуства и занаяти дават на децата ви свободата да бъдат креативни и да използват тези предмети, както искат. Освен това могат да се използват колкото пъти искат!

Много играчки с отворен край насърчават ученето на STEM (наука, технологии, инженерство, математика) по забавен и естествен начин, които са основни умения през целия живот.

Изберете играчки, които насърчават социалните умения и съвместната игра

Искате да насърчавате децата си да бъдат възможно най-социални от ранна възраст, тъй като това допринася значително за самочувствието, комуникацията и взаимодействието в по-късен живот. Избирайки играчки, които насърчават развитието на социални умения, като настолни игри, пъзели, комплекти за експерименти и строителни материали, вие учите децата си да споделят, да се редуват и основни умения като преговори и компромис. Докато децата ви растат, те ще научат само различни умения за развитие, като работа в екип и решаване на проблеми.

Изберете играчки, които разпалват въображението, предоставяйки възможности за игра с преструвки

Играта на преструвки е от съществено значение за нашите деца, тъй като тя не само развива креативността, но също така помага за насърчаване на езикови и грамотни умения. От поемането на различни герои и разиграването на нови ситуации до опитите за общуване и изграждането на техния речник, играчките, които могат да предоставят тези възможности, са чудесни за нашите деца. Изберете играчки като кухненски комплекти за игра с мнима храна, каси за пазаруване с мними пари или комплекти за DIY и работилница с мними инструменти и скоро вашите деца ще станат свои.

Търсете настолни игри, подходящи за възрастта, които са чудесни за подобряване на математическите и езиковите умения.

Изберете играчки, които насърчават изследването на реалния свят!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here