Какво да правим с общ заем след развод?

0
781

     Вие и съпругът ви взехте решението да се разведете? Имате голямо предизвикателство да се примирите с това кой ще поеме апартамента, кой ще поеме колата и коя страна ще се грижи за децата. В брака обаче вие ​​споделяте не само богатство, но и дългове. Какво да правим с общ заем след развод? Паричният заем е по-лесен за разделяне благодарение на по-ниска сума. Стълбите започват с ипотечен заем, който сте теглили в продължение на много години и той е обезпечен от вашия имот.Съветваме ви как да се справите с него.

Съвместен кредит и развод

   С издаването на решението за развод от съда, вашето общо имущество приключва. Това означава, че вече нямате съвместно имущество и можете да поискате от съда да го раздели. Добре е да знаете, че съдът не решава какво да прави с вашите ангажименти. Тъй като сте взели заем заедно, банката има право да принуди изплащането по равно от вас и вашия съпруг.

  Разбира се, най-лесното решение е да изплатите задълженията си, така че ако имате само безплатни пари – струва си да го направите. Когато обаче нямате достатъчно средства, проверете как да разрешите проблема. Паричен заем и развод – може ли да се примири?

Развод и паричен заем

   Можете да вземете паричен заем (както и всеки друг) дори с напълно непознат, така че съдът или банката не се интересуват, че кредитополучателите са разведени. Да предположим, че оставяте на жена си телевизора, на който сте дали залог, и тя обещава да го върне. Трябва да помните, че ако има просрочие, дори и да не използвате телевизора, банката ще ви поиска заетите пари.

   Ако сте постигнали споразумение и другият човек се задължава да плати вноските в замяна на използването на артикула, можете да опитате да прехвърлите заема на един от вас. Умишлено използвах думата „пробвай“, защото процедурата изобщо не е толкова проста. По-безопасно е банката да има няколко кредитополучатели, така че ще трябва да преизчислява кредитоспособността за един човек.

   Рискът се увеличава, така че той със сигурност ще го направи изключително внимателно. Ако банката се съгласи, тогава само вие или вашият съпруг носите отговорност, ако не, можете да намерите друг кредитополучател (напр. Някой от вашето семейство) или да продължите да изплащате заема или паричните заеми заедно.

Източник: Кредитите – Топ кредитни компании

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here