Какво да правим при запушена мивка

0
715

ОТВОДНИТЕЛНИЯТ КАНАЛ НА МИВКАТА МИ МИРИШЕ УЖАСНО, КАК ДА СЕ ОТЪРВА ОТ МИРИЗМАТА?

Когато хранителни частици и мазнини попаднат в канализацията на мивката, те започват да се разлагат и да генерират бактерии. Миризмата може да бъде ужасна и особено неприятна във ветровити дни. Причината е, че вятърът преминава през върховете на тръбите и изсмуква водата от сифоните. Когато нивото на водата се повиши, миризмите от канализацията също са по-силни. За да спрете тези миризми, пускайте крановете или душовете за пет до десет секунди и пускайте водата в тоалетните, за да се допълни водата в канализацията.

ПРАВЯ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА НЕ ДОПУСКАМ ХРАНА И МАЗНИНИ В КАНАЛИЗАЦИЯТА, НО ПОНЯКОГА ЗАБРАВЯМ. МОИТЕ ДЕЦА ТИЙНЕЙДЖЪРИ СЪЩО ИЗХВЪРЛЯТ В КАНАЛИЗАЦИЯТА ВСИЧКО, КОЕТО Е ОСТАНАЛО В ЧИНИЯТА ИМ, АКО НЕ ГИ НАБЛЮДАВАМ КАТО ЯСТРЕБ, ТАКА ЧЕ ЗНАМ, ЧЕ СКОРО ЩЕ ИМАМЕ ПРОБЛЕМИ. КАКВО ДА ПРАВЯ?

Ако смятате, че не можете да гарантирате, че всички в дома ви ще се придържат към правилата за това какво се пуска в мивката и какво не, тогава единственият отговор може да бъде устройство за изхвърляне на отпадъци.
Да, те са шумни и консумират известно количество енергия, но могат да спасят много отпадъци от мивката от потенциално запушване. Системата за изхвърляне на отпадъци „смила“ хранителните отпадъци фино, така че те могат да бъдат отмити в канализацията, а смесителят за вода се включва, за да ги отмие. Не бива да претоварвате изхвърлянето на отпадъци, затова вкарвайте малки количества наведнъж.
Все още има някои хранителни отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в изхвърлянето на отпадъци (като кости, плодови семена и костилки, влакнести зеленчуци като целина и царевични кочани, нишестени зеленчуци като стръкчета боб, утайка от кафе и юфка), но за всички останали те могат да намалят натиска на натрупване на храна върху тръбите. Ако натрупването на отпадаци е сериозно, обадете се на експерт – Шалом ВиК.

ИЗПОЛЗВАМ РЕДОВНО СЪДОМИЯЛНАТА СИ МАШИНА, НО ТЯ ЗАПОЧВА ДА МИРИШЕ МАЛКО, КАКВО ДА НАПРАВЯ?

Точно както дренажната система на мивката ви, дренажът на съдомиялната ви трябва да се следи и поддържа.
Не трябва да допускате остатъци от храна или мазнина да остават върху чиниите и приборите, които поставяте в съдомиялната, и трябва да почиствате вътрешната система на съдомиялната веднъж месечно,
Можете да използвате един от многото търговски почистващи продукти, които се предлагат в супермаркетите, или естествена алтернатива, като например сода бикарбонат. Просто изсипете содата в гнездото за таблетки с няколко капки етерично масло (евкалиптът работи добре), а след това напълнете секцията за изплакване с бял оцет. Включете съдомиялната машина на най-дългата и гореща настройка, когато тя е празна. Ако все още имате проблеми, не се колебайте а повикайте професионалната помощ на Шалом ВиК.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here