Качество – основно изискване за смяна на щрангове

0
1677

Когато сте решили да правите смяна на щранговете в собственото жилище, основното, към което трябва да се насочите е качеството на свършената работа. За това, ако вие самите не сте професионалисти е добре да потърсите квалифицирана помощ.

Всяка една смяна на тръби изисква преди всичко наличие на необходимите инструменти и професионалисти, които умеят да работят с тях. Извършването на такъв ремонт е сложна и трудна задача, защото трябва да се съобразите със съседите, да информирате домоуправителя, за да се спре водата в деня на ремонта.

За предпочитане е да се направи смяна на щранговете в цялата кооперация, за да има много добър резултат. Когато се сменят тръбите от абонатната станция до последния етаж качеството ще бъде на ниво – всички връзки ще са направени правилно, ще се ползват еднакви тръби за целия вход, а това е гаранция за добра работа на всяка една от системите – водоснабдяване, канализация и отопление. За да се постигне това е нужно съгласието на всички собственици, вписано в протокол от общото събрание. Щранговете са обща собственост и всички услуги, свързани с тях се заплащат общо.

Когато няма съгласие за смяна на щрангове, вие ще действате самостоятелно, с повече труд и средства. Трудно е премахването на старите метални тръби. Те не само са тежки и корозирали, а същевременно трябва внимателно да се прекъсне връзката им с тези на съседите. Проблемна е и връзката на новите полипропиленови тръби със старите метални. Отрезът на металната тръба трябва да е много добре изравнен, за да се направи стабилна връзка с новата тръба. Обикновено се оставя част от старата метална тръба в горната и долна част, за да се вижда връзката и при поява на теч да се отремонтира. Собствениците наред с щранговете подменят и целия тръбопровод в жилището си, за да са сигурни в системите си.

На всеки му е ясно колко неприятности крият старите метални тръби – проблеми с канализацията, опасност от наводнение, замърсена от ръждата вода. За това е време сериозно да се замислите и да вземете решение за тази задължителна смяна на щрангове. Новите тръби ще ви осигурят така нужното за семейството спокойствие и комфорт. Действайте!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here