Избор на пижама за сън – най-важното, което трябва да знаем

0
466

Здравият, здравословен сън е гаранция за енергичност и добро настроение през целия ден. Ето защо трябва да почивате в условия на комфорт, облечени в мека и нежна на допир пижама. Днес пижамите се превърнаха в нещо повече от удобен тоалет за сън и все повече хора ги използват като много практични дрехи за носене у дома. Предимството им е, че в тях човек се чувства много свободно. Затова и толкова много от нас ги използват за домашно облекло, най-вече в „мързеливите“ съботно-неделни утрини.

Модни пижами –  дизайн и тенденции

 Основният критерий при избора на пижама, както вече споменахме, е удобството. Ето каква пижама следва да изберете, ако искате сънят ви да е здрав и приятен.

Тъкани, подходящи за изработка на пижами

Платът за пижама е най-добре да бъде изработен от естествени материали, които няма да предизвикат дразнене и ще позволят на кожата ви да „диша“.

Такива материали са памукът, естествената коприна, сатенът и други. Когато избирате памучна пижама, съветваме ви да проверите тъканта на светлина – тя  трябва да е равномерна, без уплътнения или грапавини. Процентът на синтетичните добавки не следва да надвишава 20%. Знаем, че синтетичните компоненти се добавят към тъканта в малки количества, така че пижамите да се мачкат по-малко, да поддържат формата си по-добре и да са по-устойчиви на пране.

Пижамите, изработени от синтетични материали имат един сериозен недостатък –  в тях тялото се изпотява твърде много, а това причинява дискомфорт. Така наречените „плюшени“ пижами са много привлекателни, обаче, също могат да причинят зачервяване или дразнене на кожата.

Най-важното, което да запомним при избор на пижама

Тя не трябва да затруднява движението по време на сън! Правилното решение е да изберете пижама с един или два размера по-голяма от реалния ви размер. Никога не купувайте пижами, които ви карат да се чувствате неудобно. В пижамата тялото ви трябва да почива и нищо не трябва да му пречи!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here