За смяната на щрангове и демонтажа

0
1829

Когато се налага смяна на щрангове, трябва да се започне с демонтаж на старите тръби. Демонтирането не е сложна задача, но е трудна за изпълнение поради факта, че металните тръби са много тежки. Най-добре е това да се свърши от професионалисти, които имат достатъчно опит и познания.

За да се приключи нормално отстраняването на металните тръби е необходимо да се знае от къде да се започне. В случая имаме предвид цялостна смяна на хоризонтални и вертикални тръби. Премахването на стария щранг в апартамент е много по-сложно, защото трябва да се запази част от тръбата за връзка с тези на съседите. Трябва да се осигури простраство за работа. Особено проблемно е отстранявнето на тръби, които са зацементирани в стената или скрити по някакъв друг начин. Като се имат предвид всички тези условия за действие, е нужно да се потърси фирма за ВиК услуги, за да се извърши качествена смяна на щрангове.

Предпочита се за добър резултат да се сменят всички метални щрангове в съответната кооперация или вход. За целта всички собственици на жилища в тази кооперация трябва да са съгласни и да се включат в плащането на услугата. Майсторите ще се справят с демонтажа на всяка обща метална тръба, без да се излагат на опасност. При тях инструктажът за безопасна работа е задължителен ежедневно. Така те имат нужните знания и опит в отстраняването на металните тръби и в рамките на един работен ден ще се справят с демонтажа и монтирането на новите щрангове.

Смяната на щрангове е лесна когато демонтажът е приключен. Поставянето на новите полипропиленови тръби не отнема много време, защото те са леки и лесно се работи с тях. На всеки нов щранг се поставя спирателен кран за улеснение на бъдеща работа по него. Когато ползвате професионална смяна на щрангове, вие си осигурявате добро качество на работата и икономия на средтсва, защото фирмите при голям обем на работа правят отстъпки.

Не трябва да се забравя, че полипропиленовите тръби имат слаба шумоизолация и се налага да се прави допълнително такава. С това професионалистите се справят отлично, защото имат опит в това, използват качествени материали и съвременни технологии.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here