Заявление за кредит – как да го попълните?

0
568

    Заявлението за заем е задължителен документ, който трябва да попълните, когато кандидатствате за паричен или ипотечен заем. Въз основа на това банката ще прецени дали вашата кредитоспособност е достатъчна, за да ви даде назаем пари. Как да го попълните правилно, за да увеличите шансовете си за получаване на заем? Колко дълго ще чакате решението за заем?

   Заявленията за кредит се различават по форма и съдържание в зависимост от вида на кредита. Заявлението за паричен заем ще изглежда по различен начин и ще бъде много по-трудно да попълните заявлението за ипотека. Това е така, защото последното е по-сериозен ангажимент от години и изисква повече формалности. Ипотеката също изисква поне няколко посещения в банков клон. И вече можете да кандидатствате за паричен заем онлайн. Това е по-удобна и лесна форма.

   Следователно заявлението за заем може да бъде в електронна или хартиена форма. Заявлението за кредит обикновено включва формуляр, съдържащ основна информация за кандидата или кандидатите, условията на кредита и неговата сигурност и списък на декларациите. Формулярът се допълва с приложения, например потвърждаващи доходите ви. Те ще кажат на банката най-много за вашето финансово състояние.

Заявление за заем – какви данни трябва да предоставите?

   Независимо дали попълвате заявление за паричен заем онлайн , по телефона с банков консултант или стационарно в банков клон, трябва да предоставите основна информация за себе си. Какво точно? Бъдете готови да бъдете помолени да:

  • лични данни и данни за контакт (име, фамилия, номер на PESEL, серия и номер на лични карти, адрес на пребиваване, телефонен номер за връзка и др.),
  • семейно положение и брой деца,
  • размера на дохода и формата на заетост,
  • месечни разходи за поддръжка (колко харчите месечно за вода, електричество или наем),
  • други задължения (напр. издръжка),
  •  сума на заема и предпочитан срок за изплащане,

   Ще трябва да предоставите информацията, посочена при кандидатстване за паричен заем. Разбира се, този списък може да се окаже по-дълъг и зависи от процедурите на конкретни банки и вида на кредита, за който кандидатствате. Ако кандидатствате за ипотека, банката ще ви поиска много повече данни.

Източник: Всички кредити – сайт за онлайн кредити

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here