Защо детоксикацията е важна за нашето здраве?

0
863

Детокс! Детокс! Детокс! Звучи ли Ви познато?
Интересна парадигма е, че всички обясняват колко важна е детоксикацията, но никой не обяснява в детайли защо. Какво представлява детоксикацията? Най – просто казано – „да смениш филтъра на колата“. Защо трябва да сменяме филтрите на автомобила знаем, но нашите – не. Нито как. Затова ще започнем отзад напред..Какво ще стане с нашето тяло, ако не се детоксикираме?

1. Кожата ни ще се „сбръчка по-рано“.
2. Ще страдаме по-често от алергии и други автоимунни заболявания.
3. Има по-голям шанс да развием рак.
4. Ще умрем по-млади.
5. Ще страдаме по-често от депресия.

Тези аргументи би следвало да са достатъчни. Ако не звучат убедително, значи нямате сериозна нужда от детоксикация. Известен факт е, че ако детоксикацията не може да се превърне в част от ежедневието ни, то тогава следва да бъде извършвана периодично. Как се прави?

1. Гладуване няколко дни.
2. Дишане на чист въздух.
3. Физически натоварвания.
4. Сауна.
5. Течности, много течности.
6. Редовен секс.
7. Екскурзии
8. Витамини, минерали.
9. Никакъв алкохол
10. Сън

Продуктите за детоксикация са едни от – малкото, които правят доста наистина, извън тежката лекарствена химия. Няма как да се очисти добре тялото ни, ако страдаме от дефицит на минерали, витамини и други микро и макроелементи. Винаги включвайте помощник в начинанието. Препоръчително е стартирането с поетапна детоксикация, за да не причините „стрес“.

Важно е да изберете коя част от тялото си искате да детоксикирате най – интензивно, за да подберете правилен алгоритъм. Например, ако желаете да детоксикирате черния си дроб, задължително намалете приема на алкохол, по възможност – до пълно въздържание за даден период от време, ограничете приема на месо и мазнини, и включете продукти, които подпомагат дейността му. Ако кожата Ви има нужда от освежаване, използвайте сауна, слънчеви бани, природна медицина и хидратираща козметика. Хидратацията е добре да бъде вътрешна и външна – тоест увеличете приема на течности и намалете приема на захар. Наспивайте се.
Ако се нуждаете от ментална детоксикация – флирт, работа, пътуване, влюбване. Детоксикацията задължително върви с адекватна психо нагласа. Важно е да бъдете позитивни и жизнени, за да постигнете максимални резултати.
Душевна детоксикация би могла да бъде постигната с йога и медитация. В съвременния динамичен свят, все по-често се нуждаем от укрепване на психиката, прочистване на ума и духовен баланс.

В стила на развлекателна статия, изключително важен елемент за процеса е поддържането на баланс в организма. Преди да започнете с „детоксикация“, уверете се, че не страдате от дефицит на Fe, витамин В12, Витамин Д и други важни елементи. Много често умората, която ни навежда на мисълта, че имаме нужда от прочистване, е свързана с нарушен баланс на микроелементи в организма. Затова първо се убедете, че нямате някакво заболяване, а после преустановете за даден период, част от вредните си навици, за да дадете „restart“ на организма.

От особено значение за протичането на нормални „филтърни“ дейности в тялото, са поддържането на правилна чернодробна и бъбречна функция – т.нар. филтри на организма. Постулат на токсикохимията е, че „дозата“ прави отровата – придържайте се към него. Наслаждавайте се на живота без лишения, но с мярка. Въздържайте се от прекомерна употреба на захар, сол и токсични за организма вещества (цигари, алкохол).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here