Залог на бус: Как да получим кредит срещу превозно средство

0
564

Ако ви се налага спешно да платите някаква сума, а в момента не разполагате с нея, вариантите са няколко. Изключваме възможността за помощ от приятели и роднини – много често този вариант отпада, особено когато става въпрос за доста пари. В първия момент повечето хора, притиснати от времето да осигурят средствата, се сещат за банков заем. Това е добър вариант, но банките отпускат кредити само при определени условия. Банковият кредит е надежден и лихвата – поносима, но изобщо не е сигурно, че може да получите одобрение. Освен това, дори и да ви одобрят за кредит, подобна процедура много често е трудна и дълга.

Има ли и други варианти? Разбира се, че да. Например, да получите необходимата ви сума бързо срещу залог на бус, автомобил, камион или друга движима или недвижима собственост.

Ако говорим за такъв залог, може да се обърнете както към фирма за микрокредитиране, така и към заложна къща, която дава кредити срещу залог на бус или друго превозно средство.

Колкото до бързите кредити, всички знаем, че там лихвите са най-високи, което би могло да затрудни изплащането на дълга. Загубите ще са още по-големи, ако заетите средства са ви необходими за по-дълго време. Най-често и вноските са седмични, което означава, че трябва всяка седмица да отделите от времето си и за това. Предвид бързата динамика на съвременния живот, подобен ангажимент не би зарадвал много който и да е потребител.

Един оптимален вариант е да направите залог на бус в заложна къща. В този случай процедурата по отпускане на кредита ще е достатъчно бърза, за да ви удовлетвори, а и лихвите на такива залози са съвсем приемливи.

Просто трябва да се свържете с надеждна, лицензирана заложна къща и да попитате за условията за залог на бус. Специалистите ще ви обяснят всичко подробно и заедно с тях ще намерите най-добрия вариант за вас.

Такива средства могат да бъдат получени бързо и за всякакви цели – както за лични нужди, така и за подпомагане и развитие на малък бизнес.

Договорът за залог на бус в заложна къща предполага, че превозното средство ще бъде предоставено на кредитора за целия срок на заема и на практика кредитополучателят няма да  може да го използва, докато не изплати дължимото. В заложната къща се подписва договор за заем с клиент, парите по правило се дават в брой на касата на фирмата, а залогът се прибира на покрит охраняем паркинг.

В момента, в който върнете заетите средства, а това може да стане и предсрочно, отново ще си върнете контрола върху вашия бус.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here