ДОБРЕ ЛИ Е ДА ВЗЕМЕТЕ БЪРЗ КРЕДИТ?

0
513

Повечето българи смятат, че бързото кредитиране е най-добрият вариант във всяка ситуация. В действителност обаче това не е така, тъй като такъв заем е необходим само за тези хора, които имат остра нужда от средства. Тоест те не могат да чакат няколко дни, докато банката одобри подаденото заявление. Освен това такива заеми са единствената възможност за неформални работници, които не могат да докажат доходите си или имат лоша кредитна история.

Освен това, дори в случай на лоща кредитна история, далеч не винаги е необходимо да се използва точно такова кредитиране. Много малки банки все още издават кредитни карти на такива клиенти. Използването на кредитна карта и навременното погасяване на дълга по нея може значително да подобри кредитната ви история. Ето защо понякога е по-целесъобразно да се поиска издаването на кредитна карта, а не заем, особено ако кредитополучателят се нуждае от малка сума.

Във всички останали случаи получаването на бърз заем не е оправдано. Ето защо трябва да помислите няколко пъти, преди да кандидатствате за него. Трябва да прецените собствените си финансови възможности, тъй като лихвеният процент при този тип заеми е доста висок, а срокът за погасяване на кредита е кратък. Ето защо повечето кредитополучатели имат затруднения с погасяването. Струва си да се отбележи, че подобни трудности могат да причинят още по-голямо влошаване на кредитната история.

Необходимостта от получаване на заем без сертификати и поръчители възниква доста често. Непредвидени обстоятелства, например изгодна сделка с предприемачи или внезапно заболяване, ви карат да търсите точната сума пари, като не винаги е удобно да попитате роднини или приятели.

Банковите организации често се срещат в такава нужда и издават заем за броени минути. И макар понякога условията да не са чак толкова изгодни – то това е единственият вариант.

Източник:invest-news.eu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here