Да вложиш средства в смяна на щрангове

0
1233

Смяната на щрангове е ремонт, от който няма как да се спасите, ако живеете в стара жилищна сграда. Естествено, че в случая се чака до последния възможен момент и непрекъснато тази смяна чака реда си. Така е, защото щранговете са обща собственост и всичко свързано с тях се прави при протоколирано съгласие на всички собственици на жилища в съответната кооперация или вход.

Много често смяната на щрангове се отлага до тогава, докато започнат да се появяват сериозни течове, а понякога и наводнения. Не трябва да се допуска това отлагане, защото освен течовете има и други проблеми. Старите метални тръби са запълнени с ръжда, която влошава качеството на водата, а едновременно с това се намалява и дебита и горните етажи трябва да чакат за топла и студена вода. Канализационният щранг задържа отпадъците от отпадните води и често се налага да се отпушват канали. Като се имат предвид всички тези проблеми, създадени от старите метални тръби, е наложително да се вложат средства за смяна на хоризонталните и вертикални тръби до последния етаж.

Потърсете добър изпълнител за тази отговорна задача. Само квалифицирани работници с добро оборудване могат да се справят качествено със смяната на щранговете. В рамките на работния ден ще се отстранят старите тръби и ще се поставят нови. Полипропиленовите тръби, които намират най-широко приложение за новите щрангове, имат редица предимства. Основното е, че не корозират и това им осигурява дълъг срок на ползване. Гладката повърхност не позволява да се задържат отпадъци и отпадните води се оттичат нормално. Като недосттък на тръбите от полипропилен може да се посочи слабата шумоизолация. Течащата вода се чува много и за да се намали този шум се налага допълнителна шумоизолация. Това е лесно със съвременните материали и не е проблем да бъде направена.

На всеки нов щранг се поставя спирателен кран с цел да се улесни работата при възникнал проблем. След приключване смяната на щрангове, всички отпадъци се почистват и извозват от фирмата. Вие ще платите по-ниска цена, защото фирмите предлагат отстъпка за голям обем работа. Цялостната смяна на щрангове е винаги за предпочитане, защото само така си осигурявате чиста вода с нормален дебит до всеки етаж, безпроблемна работа на канализацията.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here