ВиК съвети, които ще ви спестят много главоболия

0
538

Подмяна на душ-главата

Можете да добавите персонализация в банята, която е от голямо значение, със смяна на главата на душа. Някои се насочват към по-ефективен модел, а други искат различен вид „струя“ или може би такава, която е подвижна за лесно почистване на стените на душа.

Обикновено можете да извършите смяната с помощта на обикновени клещи, макар че в някои случаи е необходим по-голям размер. Преди да поставите новата душ-глава, не забравяйте да обвиете резбите с няколко слоя тиксо за уплътняване на резби, което обикновено е тънко, бяло и се предлага там, където купувате душ-главата. Подобен процес се прилага и за смяна на рамото на душа, което придържа главата към стената и обикновено се продава отделно. Ако не се чуствате уверени в уменията си не се колебайте да се обадите на фирма с опит във водопроводните услуги като Шалом ВиК.

Потапяне на тоалетната

Тоалетните могат да се запушат, но с подходящия вид бутало или друг инструмент не е нужно да се притеснявате. Първо, не предполагайте, че малкият плунж за мивка ще работи в тоалетната. Можете да си купите тоалетно бутало, което е специално проектирано с по-висок и заоблен капак и удължен фланец.

Накратко, буталото използва ръчно произведено засмукване, за да създаде налягане, което да отстрани запушването. Трябва да се уверите, че в тоалетната чиния има достатъчно вода, за да покрие горната част на буталото. Ако няма, не пускайте водата в тоалетната, а вземете малко вода от мивката или ваната, за да я поставите върху горната част на буталото.

Поставете буталото в отвора на дъното на тоалетната чиния и го избутайте нагоре-надолу няколко пъти, като поддържате контакта му с тоалетната чиния. Това трябва да доведе до отстраняване на запушването и ще чуете как тоалетната се опитва да пусне водата. Ако това не се случи, продължете да натискате, докато чуете, че тоалетната се опитва да пусне водата.

Смяна на вентила на тоалетната чиния

Ако тоалетната ви „тече“, това може да се дължи на износена, счупена или повредена клапа на клапата отвътре. Ако уплътнението не е здраво, водата изтича от резервоара и той непрекъснато се опитва да се напълни. Обикновено можете да демонтирате клапата на клапата сравнително лесно и да я занесете в магазина за домашни потреби, за да намерите точно съответстваща замяна. Изключете подаването на вода към тоалетната и след това отворете резервоара, за да намерите клапата, която обикновено представлява гумено парче, разположено върху вертикална колона. Ако поправката на тоалетната не ви звучи привлекателно, винаги е добра идея да се консултирате с професионална водопроводна фирма като Шалом ВиК!

Отпушване на мивка

Експертите от Шалом ВиК съветват ако мивката ви се оттича бавно да предприемете мерки, защото тя ще става само по зле. Ако традиционният препарат за почистване на канали не е свършил работа, можете да опитате естествен разтвор от по 1/2 чаша оцет и сода за хляб. Смесете го и го изсипете бавно в канала, за да видите дали това ще помогне за раздвижването му.

В много случаи дренажът се запушва в U-образната част на водопроводната тръба, която се намира под мивката. Първо, изключете водата в мивката и поставете кофа под мивката, преди да отвиете двете страни на „U“-образната тръба, за да видите какво има вътре и да отстраните запушването. Ако изпуснете нещо в мивката, например бижу, и трябва да го извадите, не пускайте водата и следвайте същата процедура, за да извадите предмета от сифона. Ако не сте сигурни, че можете да се справите с това, винаги е по-добре да се обадите на професионалисти, отколкото да рискувате допълнителни щети!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here