Важни страни на бързите кредити

0
576

Основните предимства на такова кредитиране включват няколко индикатора:

  • скорост на обработка – понякога може да се случи клиентът да не може да изчака няколко дни, докато заявлението бъде одобрено. Някои хора може да се нуждаят от пари спешно и в този случай бързият заем е най-добрият вариант, тъй като регистрацията му не отнема много време;
  • липса на пакет документи – всичко, което е необходимо за кандидатстване за заем, е паспорт/лична карта, в който има адресна регистрация.
  • липса на проверка на кредитната история – за съжаление много граждани вземат заеми, без да преценят правилно възможностите си. И така си развалят кредитната си история с просрочени плащания. Бързият заем обаче е начин да забравите за лошата си кредитна, тъй като банките в този случай не проверяват такава информация.

НЕДОСТАТЪЦИ НА КРЕДИТИРАНЕТО

Този вид кредитиране има и няколко много значителни недостатъка, поради които някои граждани отказват да кандидатстват за такъв тип заем:

Висока лихва. Всъщност това е един от основните недостатъци, тъй като банката определя лихвения процент на 30-40% годишно. Това наистина е много, особено ако клиентът е взел заем за дълго време. Ето защо финансовите експерти препоръчват на кредитополучателите да кандидатстват за бързи кредити само ако дългът бъде изплатен в близко бъдеще, например за няколко дни, месец.

Малка сума на заема. Не трябва да се надявате, че когато за първи път кандидатствате в банката, ще можете да получите заем от няколкостотин хиляди лева. Банката ще се съгласи за първи път да издаде заем за малка сума (в рамките на 5-30 хиляди лева). Ако кредитополучателят плати на банката навреме, тогава в бъдеще кредитният лимит ще се увеличи.

Краткосрочен заем. Можете да вземете такъв заем само за 7 или 90 дни. В повечето случаи кредитните институции предпочитат да не удължават срока на погасяване на кредита, защото това е просто неизгодно за тях.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here