Блог

shadow
  • Магданозът – не само украса, а склад на хранителни вещества

    Магданозът е чудесна питателна и лечебна храна, която често е недостатъчно оценена. Повечето хора не осъзнават, че този зеленчук има повече употреби, отколкото декоративна гарнитура, която придружава ястията. Магданозът всъщност е склад на хранителни вещества.Той е ...

    Още..
  • Суперхраната Арония – 10 ползи за здравето

    Титлата суперхрана аронията дължи до голяма степен на своите много силни антиоксидантни свойства. Плодовете арония се смятат за природен лек главно поради следните 10 причини:1. Източник на антиоксидантиПлодовете арония имат най-висока концентрация на антиоксиданти. Защо ...

    Още..
  • Опасен ли е мононатриевият глутамат?

    Мононатриевият глутамат (Е621) e сол на натрия и глутаминовата киселина и се използва като добавка в храните, за да усили вкуса им.Попитайте някой, дали мононатриевият глутамат (МНГ) е опасен и ще получите безброй отговори. Някои от по-научно ориентираните хора ще се присмиват ...

    Още..
  • Да консумираме ли ориз?

    Ако знаехте, че в храната ви има арсен, щяхте ли да я консумирате? А бихте ли я дали на децата си?Неотдавна, Consumer Reports Magazine издаде своя анализ на нивата на арсен в оризови продукти и резултатите са обезпокоителни:1. В популярни оризови продукти, включително бял ориз, кафяв ориз, ...

    Още..
  • Истината за безглутеновата диета

    Безглутеновата диета е последният писък на модата. Всъщност, може би вече сте се замислили дали да не минете на такава? Преди да го направите, ето някои неща, върху които да помислите:1. Някои хора трябва да се откажат от глутена.Безглутеновата диета е предназначена за борба с ...

    Още..
  • 10 митa за здравословното хранене - разбити?

    Практиката да бъдете внимателни за хранителните си навици и да не консумирате нездравословни неща със сигурност е добра. Въпреки това, получаването на погрешна информация или приемането на погрешни схващания за здравословното хранене може да нанесе повече вреда, отколкото ...

    Още..
  • Лешниците – не само вкусни?

    Кой може да устои на лешници? Гледката на покрити с шоколад лешници може да докара всеки любител на шоколада до екстаз! Но ето каква тайна се крие тук: тази сладка, кремава на цвят ядка може не само да гъделичка вкуса ви, но и да бъде много полезна за здравето! Лешниците ...

    Още..
  • 13 причини да ядем орехи всеки ден

    Понякога най-добри за нашето здраве са най-простите неща. Майката Природа е направила перфектната комбинация в лицето на ядките. Ядките съдържат протеини, фибри, антиоксиданти, полезни мазнини, както и витамини и минерали. Ако разгледаме хранителната стойност на ядките, орехът ...

    Още..
  • Как да отгледате кълнове броколи

    Отглеждането на кълнове броколи у дома е лесен и евтин начин да се насладите на този богат на полезни хранителни вещества зеленчук. Кълновете броколи изглеждат като люцернови кълнове и имат подобен вкус. За кълновете броколи:Кълновете броколи са семена броколи, които току-що ...

    Още..

Разглеждане на 1 до 9 новина от общо 56

item